sâmbătă, 29 octombrie 2011

Australia love Our Queen


Officially open the 54-nation Cammonwealth Heads of 
Government Meeting of Friday  (CHOGM)_ PERTH (WA)

Elizabeth II (Elizabeth Alexandra Mary) , born 21 April 1926,  is the constitutional monarch of 16 sovereign states known as the Commonwealth realms: the United Kingdom, Canada, Australia, New Zealand, Jamaica, Barbados, the Bahamas, Grenada, Papua New Guinea, the Solomon Islands, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua and Barbuda, and Saint Kitts and Nevis. As Head of the Commonwealth, she is the figurehead of the 54-member Commonwealth of Nations; as the British monarch, she is the Supreme Governor of the Church of England.
   
Good bless to the Queen!!!



Dragele mele ,
asa cum am promis,  revin azi cu detalii si foto de la marele eveniment al vizitei Majestatii Sale 
Elizabeth II la Perth.
Momentele memorabile si de mari emotii la care au participat locuitorii Perth'ului la invitatia
Majestatii Sale la un barbeque la River Side, invitatie mediatizata de posturile de Radio si TV.
Mi s-a parut o gluma dar totul s-a dovedit a fi realitate azi cand am participat la marele eveniment.
Voi detalia pe parcursul derularii imaginilor de mai jos.



Deplasarea pana in centrul orasului am facut-o cu trenul (metroul -3 statii) care nu a necesitat  plata biletelor din partea TransPerth ( free) pentru marelele eveniment.


Intr-o ordine si disciplina desavarsita ne-am indreptat spre zona indicata.
Pe parcursul traseului am intalnit eveninemte de strada pasnice, peroane care meditau, grupuri de muzicanti ambulanti, animatori, dansatori etc...
Zona era survolata de elicoptere , orasul radia de sarbatoare, bucuria si nerabdarea se citea pe fetele tuturor care ne indreptam spre locul intalnirii cu Majestatea Sa.
In asteptarea Reginei spre River Side
Government House  _ locul unde s-a odihnit doua nopti Majestatea Sa.
Grabiti spre River Side (in prima  foto se poate observa River Side).
Frumos ordonate, masinile Politiei care nu au  necesitat sa patruleze.
Discursul Majestatii Sale a durat exact 3 minute.Un discurs emotinant , simplu , in care si-a exprimat bucuria reintalnirii cu locuitorii Perth'ului pentru a 16-a oara in timpul cat a domnit.  A multumit  in cadrul discursului pentru modul deosebit in care a fost primita in Perth. S-a intonat imnul Australiei la unison. A primit buchete de flori , desene facute de copii, a stat de vorba cu copiii in mod special , si cu pesoane in varsta. Nimic nu era fortat , nimic nu era aranjat, se citea pe fata oamenilor fericirea , bucuria de a o avea in mijlocul lor pe Majestatea Sa. Impresionant ... chiar impresionant.

Apropierea momentului care mi-a oferit oportunitatea de a o vadea si fotografia pe Majestatea Sa
Masina in care se afla Regina Elizabeth II. (Clic pe foto) 
Am postat cateva fotografii in care se poate observa ordinea, respectul , disciplina si bunul simt cu care se sta frumos la rand pentru barbeque. Aceasta actiune a fost suportata financiar de catre Regina, gratarele si corturile au fost puse la dispozitie de firma Bunnings, preparatele de la firma Coles, iar efortul privind prepararea si aranjarea facuta de catre personal voluntar comunitar. Tuturor acestora Majestatea Sa cat si Premierul WA le-a multumit in mod deosebit in cadrul discursurilor tinute.              PS: uitati-va atent la fetele oamenilor, a celor care au muncit , au pregatit tot ce s-a servit.     Incredibil!!!  O fac cu mare placere , cu multa daruire si cu multa dragoste.  Am constatat  ca australienii  sunt nationalisti convinsi, isi iubesc enorm tara, isi iubesc si isi respecta Regina, sunt   foarte  uniti  iar  voluntariatul  este  facut  cu   multa dragoste si bucurie. Azi am avut de invatat.    A fost o lectie de viata,  o lectie de modestie si sunt fericita ca am oportunitatea sa traiesc si sa apartin acestei tari minunate guvernata de Majestatea  Sa Elizabeth II si de OAMENI MINUNATI .
Sincer barbeque'ul a fost excelent si foarte gustos.
Dupa barbeque.
La intoarcerea spre statia de tren (metrou)_foto cu bambusi.
Am postat cateva imagini din parc unde lumea se odihneste in liniste pe iarba, se plimba sau fac fotografii.
Prevazatori pompierii pun apa intr-un recipient de gunoi deoarece au sesizat putin fum. M-a impresionat tinuta curata si modul profesionist in care-si fac datoria.
Nu am ezitat sa intru prin magazinele care se pregatesc cu fel de fel de aranjamente pentru intampinarea Nasterii Domnului si a Anului nou.

Inchei prin a va trimite aceste virtuale panselute catifelete . Doream  sa dau mai multe detalii dar credeti-ma ,  sunt  inca sub impulsul evenimentului care m-a marcat deosebit de placut. Nu am crezut vre-odata ca voi avea ocazia sa o vad pe Majestatea Sa Elizabeth II  , om de o adevarata noblete si simplitate. Mentionez aceasta deoarece,  in metropola  nu s-a facut mare valva, nu s-a inchis circulatia, nu s-a blocat traficul, nu s-a perturbat activitatea nimanui, nu au fost sirene nu au fost coloane nesfarsite de masini care sa te treaca pe dreapta, nu au fost surle si trambite..... stiti Dvs...............      NU. Abasolut NU.     Coloana regala a avut doua motociclete premergatoare ale politiei , 4 masini albe cu oficialitati si una neagra (in mijocul coloanei)  in care s-a aflat Majestatea Sa.       Cata decenta , cata simplitate, cat de elegant, si frumos.   Dvs ce credeti??        Pe curand voi reveni cu foto de la alte evenimente la care voi participa si ca intotdeauna va imbratiseaza cu mult drag, Aisha.



luni, 24 octombrie 2011











Dragele mele,

nu v-am uitat , va transmit un salut si cateva fotografii facute ieri cand am
vizitat o minunata expozitie in aer liber , unde am putut vedea frumoase
bijuterii hand made, decoratiuni de craciun, articole decorative pentru interior,
picturi , hainute si multe alte fantezii care mai de care ....

Frumos , chiar m-am simtit bine si mi-a facut placere schimbul de pareri si idei avute cu amicii care i-am intalnit cu aceasta ocazie.

Ma pregatesc pentru urmatoarea expozitie "Craft&Antique&Collector's" care va avea loc
in Claremont Showgrounds in perioada 18-20 Nov.

Dar pana atunci voi mai reveni cu fotografii de la mult asteptata vizita in Pert pe data
de 28 Oct. a reginei ,unde vom fi perezenti, avand in vedere invitatia Majestatii Sale 
mediatizata pe posturile  de TV si Radio.
Pana la o noua "revedere" va doresc multa sanatate realizari si o iarna cat mai blanda.
Cu mult drag aceeasi,

Aisha